perjantai 22. elokuuta 2014

Vapaapäivä


Tänään on ensimmäinen kolmesta todellakin ansaitusta vapaapäivästä. Olen viimeksi ollut pidemmällä vapaalla kolme viikkoa sitten eli siis se tarkoittaa sitä, että viimeiset kolme viikkoa on mennyt yhden päivän vapailla. Huh, ei ihme, että olen ollut vähän väsynyt ja kärttyinen. Joten tänään olen viettänyt leppoisaa vapaapäivää, joka on käsittänyt mm. pienimuotoisen itkukohtauksen ja monta jaksoa Big Bang Theorya eli tutummin Rillit huurussa. Se ainakin sivuaa fysiikkaa, joten voin sanoa viettäneeni  tänään aiheen parissa enemmänkin aikaa. Kyllä mie tuota kirjaakin olen lueskellut, mutta ehkä meidän kissa Mörkö minuakin enemmän.




Eilen tuli kuukausi päätöksestä hakea lääkikseen ja nyt kun mietin aikaa taaksepäin, huomaan miten paljon on tapahtunut loppujen lopuksi lyhyessä ajassa. Kuukaudessa olen ehtinyt kerätä suurimman osan lukion oppikirjoista, aloittanut lukemisen, suunnitellut uusia yhteistyökuvioita tähän projektiin liittyen, löysin maailman parhaimman lukukaverin tähän mukaan ja kaiken tämän keskellä olen käynyt täysipäiväisesti töissä. Niin, ja aloitettiinhan me tämä blogikin. Eli voisi sanoa, että kulunut kuukausi on ollut hyvin tuottelias!


Ensi viikolla mennään Ellin kanssa sinne pitkän matematiikan ykköskurssille ja onhan meillä pari kurssia nettilukionkin kautta. Syksyn ja talven aikana keskitytään siis ainakin alkuun matematiikkaan ja fysiikkaan, ja siinä sivussa myös biologiaan. Biologia onkin aina se palkinto: kun jaksaa ensin pähkäillä ja laskea, saa sen jälkeen hyvällä omallatunnolla lukea biologiaa, joka on ihan ehdottomasti se mielenkiintoisin aine. Kemia jää ehkä hieman vähemmälle tämän talven aikana, mutta sitäkin on tietenkin opiskeltava mahdollisuuksien mukaan. Vielähän tuntuu, että aikaa on vaikka muille jakaa ja siihen turvallisuuden tunteeseen on helppo sukeltaa. Todellisuushan on ihan toinen juttu :D


Ulkona on satanut koko päivän ja ainakin näin ikkunasta ihastellessa luonto näyttää todella vihreältä, eikä voisi uskoa, että syyskuu vaihtuu ihan pian. Tulee vähän sellainen fiilis, että kesä näyttää vielä kerran parhaan puolensa ennen kuin luovuttaa vuoron syksylle, joka saa kaiken hehkumaan upeissa väreissä. Syksy onkin minun lempivuodenaika. Ruska-aikaan on niin käsittämättömän ihania kirkkaita värejä... ja onhan pimeissä syysilloissa jotain taianomaista. Etenkin loka-marraskuussa, kun ei näe enää mitään.


-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti