keskiviikko 13. elokuuta 2014

Karu palautus maanpinnalle

Eilen siis intoa puhkuen otin taas fysiikan kirjan esille ja ihan rehellisesti voin sanoa, että melko reteästi siinä röyhistelin rintaa, rupesin lukemaan ja "laskemaan". Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin hiipimään epävarmuuden tunne, ja jouduin lopulta tunnustamaan itselleni, ettei fysiikka ihan niin helppoa olekaan (en kyllä niin ollut kuvitellutkaan, mutta palautus maanpinnalle oli aika karu). Kyllähän teorian jokainen osaa lukea... mutta ne potenssit, lineaariset mallit ja kulmakertoimet! Tietenkin mie turhauduin, kun siinä aikani pyörittelin ja pyörittelin. Eihän sinni antanut periksi, joten lueskelin vähän eteenpäin kunnes lopulta luovutin, menin sohvalle ja nappasin biologian kirjan seuraksi. Biologia olikin niin paljon helpompaa (newsflash) ja tuli helpottunut olo; tämän mie ainakin osaan ja ymmärrän. Pari tuntia siinä viivähti ja tuli useampi luku luettua.

Miten sitten ratkaista tämä ongelma nimeltä Fysiikka? Olihan minulla jo aikaisemmin sellainen fiilis, että tähän tarvitsee vähän apuja. Surkeaa on kuitenkin se, että ensimmäinen fysiikan kurssi on aikuislukiossa vasta ensi vuoden puolella. Vara ei kuitenkaan ole jättää lukemista niin myöhälle, joten päätin mennä pitkän matikan kursseille, joita tälle lukuvuodelle on useampi. Eikä siitä nyt haittaakaan ole? Pääasia, että jotain lasken ja siellä kuitenkin käydään niitä juttuja läpi, joita tarvitsee myös fysiikassa.

Niinpä kirjakaupasta tuli ostettua Calculus 1 ja yllättäen kaapista löytyi sellainen ikivanha, muinaisjäännös oikeastaan, eli Canonin graafinen laskin, joka on ainakin 15 vuotta vanha. Eihän se alkuun toiminut: patterit oli jättänyt sen aikoja sitten, mutta onneksi niitä saa uusia ja niinhän se laskinvanhus virkosi. Vielä kun osaisi käyttää sitä!

Viime vuonna hylly oli täynnä
opariin liittyviä kirjoja,
nyt kaikkea muuta.
Ja minä kun vannoin,
etten opiskele enää koskaan!


Nähtiin muuten eilen aamupäivällä Ellin kanssa pikaisesti ja eihän siitä naurusta meinannut loppua tulla, kun päiviteltiin tätä asiaa. Kumpikin on ihan pallo hukassa ja yhtä epätoivoinen.
No, mutta eihän kukaan tämän helppoa sanonut olevankaan. Eikä tässä ole enää vara perääntyä, kun kaikesta on tehnyt näinkin julkista :D Että se siitä "kaikessa hiljaisuudessa" lukemisesta.

Mulla alkaakin tänään yhden ruhtinaallisen vapaapäivän jälkeen työputki, joten toivottelen mukavaa loppuviikkoa kaikille! Illat menee töissä, joten tuskin aamupäivisin jaksan postailla uusia juttuja, mutta lukeminen jatkuu siitäkin huolimatta jossain muodossa.

-M-

Ps. tuntia myöhemmin: Katsoin sitä fysiikkaa uusin silmin ja kun oli tuo puoliso siinä vieressä, kenen kanssa ääneen käydä niitä asioita läpi, niin loksahtihan ne asiat paikalleen. Olin jälleen kerran ajatellut asian liian vaikeasti, vähän sama kuin monesti lääkelaskujen kanssa. :D

4 kommenttia:

  1. Voi että teillä on ihana blogi! Kiva että eksyin tänne, tulen varmasti seuraamaan teitä tulevaisuudessakin! :)
    Tuo fysiikka on kyllä aika veestä! XD Mutta ei kannata luovuttaa. Fysiikka kirjasarja on minusta vähän selkeämpi, jospa vaikka aloittaisit siitä, eikä kannata jumittua Fy1 sillä sehän on ns. "kaikki kurssit tiivistettynä yhteen kirjaan"
    Tsemppiä hirveeeesti luku-urakan kanssa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa uudelleen =D Fysiikka kyllä kieltämättä on haasteellista, mutta mielenkiintoista. Toisaalta tulee sellainen näytönhalu (lähinnä pitää varmaan näyttää itelle), että kyllä tämän vielä osaan! Hauskaa ainakin on ollut.

      Poista
  2. Voi kun oli hauska lukea teidän blogia. Olisin itse voinut kirjoittaa jokaisen postauksen (vihkojen tärkeyttä myöten ;) ). Itse sain ahaa-elämykseni 1.7 ja nyt on menossa 4.kurssi. Voinen ennustella teille unettomia öitä, koska mietitte jotain kaavaa, tai vaihtoehtoisesti millaisen "repun" sitten hommaa kun pääsee sisään...kaikkea hyödyllistä siis. Itse meinasin aluksi hakea myös aikaisintaan 2016, mutta nyt ollaan kovaa vauhtia menossa sisään 2015 ;) Nälkä kasvaa syödessä ja "mitä sitä turhaan odottelemaan" :D tsemppiä lukemiseen, hyvä siitä tulee! Saako muuten udella mihin kaupunkiin haette?

    VastaaPoista
  3. Kiitos palautteesta, mukava kuulla, että oot tykännyt! Kaikki vinkit on tervetulleita ja niinhän se monesti on, että aina tahtoo enemmän :D Tuo 2016 tuntuu olevan vielä hirmu kaukana, ja ensi keväänä olisikin tarkoitus hakea ensimmäisen kerran. Se, että ehtiikö lukea tarpeeksi sisäänpääsyä varten onkin toinen juttu :)

    VastaaPoista