maanantai 20. lokakuuta 2014

Lukusuunnitelma vai lukujärjestys?

Kuten on tullut ehkä jo esille, ei miulla ole minkäänlaista lukusuunnitelmaa tai ei ainakaan sellaista, joka olisi kiveen hakattu. Pohdin viikonloppuna tätä asiaa ja vaikka aikaa esimerkiksi valmennuskurssille osallistumiseen on reilu vuosi, leijuu kaikki jotenkin epämääräisesti ilmassa juuri siitä syystä. Mie koko ajan ajattelen, että onhan tässä aikaa!

Tällä hetkellä luettuna on biologiasta ykkös- ja kakkoskurssi, fysiikan ekan kurssin kävin osittain läpi, koska siirryin sitten kakkoskurssiin, ja siitä olen laskenut noin puolet. Kemiaa olen lukenut ihan pikkuisen: lähinnä yksittäisiä kohtia, joita on pitänyt lukea tarkemmin, jos käsitteet ovat tulleet esille biologian kohdalla eikä niitä ole selitetty niin hyvin, että tajuaisin missä mennään. Kolme kuukautta on siis jo mennyt ja lukeminen on tässä vaiheessa... En yhtään tiedä, pitäisikö luettuna olla enemmän vai olenko edennyt ihan siedettävällä tahdilla. Sen kuitenkin tiedän, että jos tavoite olisi ensi kevään pääsykokeet, olisin auttamattomasti myöhässä.

Valmennuskurssille olen siis osallistumassa ensi vuonna. Vielä on kysymysmerkki se, minkä kurssin valitsen. Joku ystävällinen kävikin vihjaamassa siitä kotikurssista, ja se on hyvin houkutteleva idea. Siinä saisi opiskella omaan tahtiin, ja aikaa lukemiselle olisi paljon joustavampi järjestää. Haasteen tuolle ajan järjestämiselle asettaa täysin turhat yhden päivän vapaat. Niillä ei yksinkertaisesti tee mitään. Siinä ehdit kotona vähän pölyhuiskaa heiluttaa ja siinäpä se sitten onkin. Pitäisi siis vähentää työtunteja radikaalisti ja heittäytyä vaikka tekemään pelkkää keikkaa. Silloin ainakin voi itse määritellä milloin tekee työvuoroja.

Niin, se suunnitelma... Olisiko nyt hyvä tosiaan lukea nuo biologiat, kun alkuun olen niin hyvin päässyt? Ihmisen biologian ajattelin lukea seuraavaks, koska anatomia on onneksi suhteellisen hyvin hallussa, joten asiat eivät ole täysin uusia. Jos sen jälkeen jatkaisin sitä fysiikkaa ja menisin sille yhdelle ainoalle fysiikan kurssille, joka on keväällä aikuislukiossa. Siellä voisi sitten suoraan kysyä opettajalta neuvoa. Taisi siellä olla kemiaakin... pitää tarkistaa. Olisiko tässä nyt jonkinlainen lukusuunnitelman raakile?

Nyt puuroa ja sitten iltavuoroon.

-M-

5 kommenttia:

  1. Itsellä on ollu myös mielessä lääkis,tuntunut vain siltä ettei ole mahdollisuutta päästä sisään.Tunnen itseni myös niin vanhaksi hakemaan,olen -90 syntynyt. Oletteko te minkä ikäisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidät iät löytyy tuolta oikeassa yläkulmassa olevasta laatikosta, jonka otsikkona on "Tietoja kirjoittajista".

      Poista
    2. Oi anteeksi,niimpä löyty,kännykällä ei vain näkynyt. Tsemppiä teille!! :)

      Poista
  2. Hei, ja kiva kun kirjoittelet lukemisista. Omaan silmääni pisti, ettet tee yhden päivän vapaalla mitään :) Itse luen myös lääkikseen, minulla on lapset ja työ. Harvemmin luen kun lapset on hereillä, joskus toki näinkin, mutta yleensä aloitan kun lapset nukkuu. Ehdin siis lukea päivässä 0-3 tuntia. Aloitin miltei nollasta heinäkuussa ja tein ukusuunnitelman, että yhteen kurssiin on käytettävissä 2 viikkoa aikaa, jolloin jää vielä vajaa 2kk kertaukselle aikaa. Aika hyvin olen pysynyt aikataulussa, koska osa kursseista on vienyt enemmän aikaa, osa vähemmän. Tarkoitus on sanoa, että kyllä sillä yhden päivän vapaalla tekee aika paljon jos vaan ottaa härkää sarvista ja alkaa tekemään :) Itsekin varsinaisesti tähtään vasta vuoteen 2016, mutta pitäähän se jo ensi kerralla käydä kokemassa :) Tsemppiä lukuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tsemppiä sullekin lukemiseen!

      Poista